Kombucha - BIO zelený čaj
Kombucha BIO zelený čaj od Natural Protein je lehce perlivý fermentovaný čajový nápoj, který si ihned oblíbíte! Je vyrobena ze 100% BIO zeleného čaje a má výjimečné účinky pro zdraví.
Kombucha BIO zelený čaj je jemně perlivý fermentovaný čaj od Natural Protein, který je vyráběn z odvaru ze zeleného čaje, třtinového cukru, vody a kultur kombuchy (kvasinky a bakterie mléčného kvašení).
Naše kombucha je skutečný zázrak přírody. Posiluje imunitu, zlepšuje trávení, povzbuzuje a osvěžuje, a navíc obsahuje spoustu vitamínů a je příjemně návyková. Je vyrobena pouze z těch nejkvalitnějších surovin. Je 100% BIO, bez jakýchkoliv přidaných látek a není pasterizovaná. Jedná se o produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
aké přednosti má kombucha Natural Protein?
✅ Podporuje imunitu a výrazně zlepšuje trávení
✅ Přispívá k očistě organismu
✅ Zlepšuje kvalitu pleti
✅ Jedná se o přírodní antioxidant
✅ Je 100% BIO a není pasterizovaná
✅ Řadí se k produktům ekologického zemědělství
✅ Chutná skvěle a osvěží
Všechny skvělé vlastnosti kombuchy oceníte zejména při dlouhodobějším úžívání, avšak vliv na zlepšení kvality trávení je téměř okamžitý.
Co je to kombucha
Tento čajový nápoj je známý již po tisíciletí, ale v posledních letech získává výraznou oblibu. Výhoda kombuchy tkví zejména v tom, že obsahuje živé kultury bohaté na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších významných látek.
Kombucha je perlivý fermentovaný čaj, který obsahuje symbiotickou kolonii octových bakterií a několika druhů kvasinek. Chuť naší kombuchy je naprosto vynikající, což je především díky použití těch nejkvalitnějších surovin! Barva nápoje je různá dle čaje, ze kterého je vyrobena, obvykle ale bývá medová až tmavě červená. Stejně tak chuť závisí na délce fermentace, většinou bývá sladkokyselá.
Tento, dá se říci kvašený čaj, pochází z Číny a Japonska, kde jej připravují dle tradičního receptu již stovky let. Odtud se rozšířil do dalších zemí a vlastně do celého světa.
Zajímavostí je, že se kombucha v Čechách začala vyrábět krátce po skončení první světové války. Podle jednoho tvrzení ji do Čech ještě před válkou přivezli vyslanečtí úředníci, druhý názor tvrdí, že ji legionáři přivezli po skončení války. Již v té době odborníci připouštěli, že kombucha má pozitivní vliv na zdraví a obsahuje vitamíny.
Kombucha a její léčivé účinky
Kombucha má významné účinky a benefity pro zdraví. Na celém světě ji užívá miliony lidí, kteří oceňují zejména vliv na posílení imunity, zlepšení trávení, ale také osvěžující a povzbuzující chuť. Kombucha je skvělým pomocníkem na hubnutí, na pleť i na zažívání. Je plná vitamínů a zdraví prospěšných bakterií.
Při správném průběhu kvašení vznikají zdraví prospěšné látky, které prospívají celkovému zdraví.
Kombucha a hubnutí
Kombucha se připravuje ze zeleného čaje, a i během fermentace si uchovává účinné látky, především polyfenoly. Tyto probiotické bakterie podporují spalování kalorií, metabolismus tuků a látkovou výměnu. Navíc má pozitivní vliv na úbytek škodlivého viscerálního tuku a pomáhá regulovat cholesterol a cukr v krvi. Pravidelné pití kombuchy tak může podporovat hubnutí.
Kombucha a zažívání
Kombucha také výborně působí na zažívání. Obsahuje totiž několik druhů bakterií mléčného kvašení, které v lidském těle působí jako probiotika, a pečují tak o zdravou střevní mikroflóru. Tím posiluje střevní mikrobiom a napomáhá k lepšímu trávení.
Kombucha a pleť
Jednou z látek, kterou kombucha obsahuje, je kyselina octová. Ta pomáhá stejně jako polyfenoly lépe vylučovat škodlivé bakterie z těla, a čistit tak organismus od toxinů. Skvěle tak bojuje proti nežádoucím bakteriím, kvasinkám a zánětům.
Kombucha a zdraví
Kombucha celkově prospívá zdraví, a to zejména díky silným antioxidantům, které jsou důležité pro boj proti volným radikálům. Ty ničí zdravé buňky a poškozují organismus. Dle studií kombucha chrání normální funkce jater a dokáže likvidovat až 70 % toxických radikálů. Polyfenoly v kombuche obsažené působí také údajně jako prevence proti rakovině, což však není vědecky potvrzené
Kombucha a kardiovaskulární systém
Kombucha mimo jiné snižuje riziko onemocnění srdce a cév, a to díky regulaci hladiny dobrého HDL i špatného LDL cholesterolu. Podobný účinek má kombucha také na regulaci hladiny krevního cukru, a to tak, že zpomaluje trávení sacharidů.
Jak nápoj vzniká?
Základem kombuchy je černý, zelený nebo meduňkový čaj, do kterého se přidává cukr, kvasinky a specifické kmeny bakterií. Postupně se v čaji během kvašení vytvoří účinné látky a začíná vznikat jakási hmota, která připomíná houbu. Tato hmota se nazývá SCOB (zkratka anglického Symbiotic Culture of Bacterias and Yeasts) a jedná se o symbiotickou kolonii kvasinek a bakterií obsahující účinné látky, které detoxikují organizmus.
Kombucha užívání
Ptáte se, jak pít kombuchu? Je to snadné, náš nápoj si vychutnáte stejně snadno, jako když pijete jakékoliv jiné pití.
Nápoj Kombucha – užití: Užívat se doporučuje jedna lahev denně (350 ml).
Jak uchovat kombuchu
Nápoj Kombucha Natural Protein můžete uchovávat na chladném místě nebo rovnou v lednici (není podmínkou). Při pokojové teplotě kombucha dále kvasí a „zraje“, přičemž uchováním v lednici téměř zastavíte kvasný proces. Uzavřenou lahev kombuchy můžete klidně skladovat v pokojové teplotě delší dobu. Po otevření ale spotřebujte do deseti dnů.
Výroba a prodej kombuchy
Aby byla kombucha lahodná a její účinky co nejvyšší, je potřeba ji vyrábět pouze z těch nejlepších surovin. My v Natural Protein vyrábíme naši kombuchu z těch nejkvalitnějších surovin. Navíc je 100% BIO a jedná se o produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Je bez jakýchkoliv přidaných látek a není pasterizovaná. V naší nabídce naleznete dva druhy kombuchy: BIO zelený čaj a BIO meduňkový čaj. Na obou druzích si pochutnáte a povzbudí vás. BIO zelený čaj vám dodá energii a meduňka vás naopak zklidní. Stačí si vybrat. Tak na zdraví!
Doporučené dávkování
Doporučená denní dávka je jedna lahev (350 ml).
Složení
Voda, odvar ze zeleného čaje, třtinový cukr*, kultury kombuchy (kvasinky a bakterie mléčného kvašení). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 ml
100 ml | |
---|---|
Energetická hodnota | 77 kJ |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené | 0 g |
Sacharidy | 4.6 g |
- z toho cukry | 4.6 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte při telotě do 24 °C. Po otevření spotřebujte do 10ti dnů.
Fermentovaný nápoj nepasterizovaný. Neobsahuje chemické a konzervační látky. Přírodní antioxidant. Zákal není na závadu.
Cena za 100ml 19,70kč.
Doplňkové parametry
Kategorie: | NATURALPROTEIN |
---|---|
Kombucha: | 350ml |